Advies voor nagelstylisten in verband met het Coronavirus

In navolging van verschillende andere brancheverenigingen en na zorgvuldige afweging geeft de Nederlandse Vereniging van Nagelstylisten, Het Nagelgilde het advies aan nagelstyliste(s)(n) om indien mogelijk je bedrijf gedurende de komende drie weken, tot en met 6 april, te sluiten. En dit afhankelijk van de ontwikkelingen voort te zetten tot een eventuele latere datum.

Zoals ook de premier al aangeven heeft is tegenhouden van het virus niet meer aan de orde, het streven is nu om het aantal mensen dat ziek wordt zoveel mogelijk uit te smeren in de tijd. Door dit uitsmeren is ons medisch zorgsysteem in staat om de juiste behandeling te geven aan zieke mensen. Er is op dit moment geen sprake meer van bijzondere risicogebieden in Nederland, heel Nederland zit nu in de gevarenzone. Gebruik hierin altijd je gezond verstand en volg adviezen van de overheid op.


Ben je om bijvoorbeeld bedrijfseconomische redenen niet in staat om je bedrijf te sluiten en blijf je toch open neem dan alle normale en extra hygiëneregels in acht zoals:

1. Vraag klanten die zich niet goed voelen thuis te blijven en dit tijdig aan je te melden.

2. Vraag aan je klanten dat mochten ze zich na de behandeldatum ziek voelen dit aan je te melden.

3. Wanneer je zelf verschijnselen vertoont zeg dan onmiddellijk alle behandelingen af en stop met je werkzaamheden. Informeer ook je klanten.

4. Wanneer er binnen je klantenkring van de nagelstudio een geval van besmetting met corona vastgesteld wordt, informeer dan de overige klanten die in dezelfde periode bij jou in de nagelstudio zijn geweest. Houd hier rekening met een incubatietijd van tussen de 5 tot 14 dagen.

5. Was regelmatig je handen, in ieder geval voor en na een behandeling.

6. Laat je klant ook zijn of haar handen wassen.

7. Zorg voor papieren wegwerp-handdoekjes.

8. Draag zelf een mondkapje.

9. Laat je klant een mondkapje dragen.

10. Draag handschoenen.

11. Draag een beschermingsbril voor je ogen.

12. Gooi de handschoenen in ieder geval na iedere behandeling weg.

13. Vermijd de ontvangst van contant geld.

14. Ontsmet/reinig na iedere behandeling je complete werktafel, het virus blijft namelijk langer actief op gladde oppervlakken.

15. Ontsmet/reinig de gebruikte uv-lampen.

16. Gebruik vijlen e.d. maar één keer en dus voor iedere klant een nieuwe set.

17. Ontsmet/reinig na afloop ook zaken als deurknoppen, armleuningen, etc.


Het volgen of geven van trainingen

Het is aan te bevelen om voorlopig even geen trainingen te volgen dan wel te geven.


Geleidelijk sluiten

Wil je geleidelijk sluiten in plaats van in één keer? Je zou bijvoorbeeld nog de nagels op een juiste manier kunnen verwijderen voor je klant. Denk er dan ook aan om je klant, haar nagels te laten behandelen met een goede verzorgende olie. Ook is het wellicht een idee om flesjes ontsmettende handlotion op voorraad te nemen, leuk om te geven of te verkopen. Wil je klant niet zonder kleur op de nagels rondlopen? Denk dan eens aan het adviseren van een modern nagellak product dat uithard aan de lucht maar toch (gedeeltelijk) de glans en hardheid heeft van een gellak, zoals Caption van Young Nails en SolarGel van Kinetics. Bijna ieder merk heeft tegenwoordig een dergelijk product, dus informeer ook eens bij je leverancier.

Heb je nog mondkapjes die je niet gebruikt? Breng ze dan naar de huisarts.

Het kan natuurlijk altijd zijn dat overheden dwingend voorschrijven dat ook nagelstudio's dienen te sluiten. Of dat er toch een totale lockdown van het land komt.


Voor meer informatie over het Coronavirus kun je ook nog eens kijken naar deze nuttige video's:
https://nos.nl/…/2324805-hoe-gevaarlijk-is-het-coronavirus.…

https://nos.nl/…/2327075-dit-is-de-allesbepalende-lijn-in-d…


Met behulp van onderstaande tabel heb je een handvat om te kijken of er sprake is van Corona/Covid-19 of een gewone griep. Bij ziekteverschijnselen raadpleeg altijd een arts.

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur van Het Nagelgilde