Branche Erkende Opleiders

Er is een groot aantal opleiders dat opleidingen verzorgt voor manicuren en nagelstyling. Ook bestaan er vele bijscholingscursussen. Een veel gehoorde opmerking is: "Ik zoek een goede opleiding, maar er zijn er zoveel dat ik door de bomen het bos niet meer zie". 
Opleiden tot manicure en nagelstylist is vrij in Nederland. Iedereen kan dat doen, ongeacht of je wel of niet vakbekwaam bent.Het Nagelgilde heeft het initiatief genomen voor een kwaliteitskeurmerk voor opleiders in de nagelbranche: Branche Erkend Opleider Nagelstyling. Dit keurmerk is een garantie voor kwaliteit van de opleiding van de aangesloten opleidingsinstituten. Het keurmerk is ontwikkeld in samenwerking met opleidingsinstituten.

Waarom kiezen voor een Branche Erkend Opleider?

  • Alle Branche Erkend Opleiders zijn geauditeerd, waarbij onder andere gekeken is naar de kwaliteit van opleiden.
  • Alle Branche Erkend Opleiders moeten aan strenge kwaliteitseisen voldoen, zoals een minimum aantal lesuren, een maximum aantal cursisten per lesgroep, enz.
  • Voor Branche Erkend Opleiders bestaat er een arbitragecommissie. Heb je als cursist een klacht, dan kun je bij deze commissie terecht.
  • Als allround cursist bij een Branche Erkende Opleider heb je direct korting op je lidmaatschap van Het Nagelgilde en bij sommige opleiders profiteer je als lid van Het Nagelgilde meteen al van een leuke korting op je lesgeld. 
  • Branche Erkend Opleiders leiden op voor het onafhankelijke examen van Het Nagelgilde. Zo wordt je examen niet afgenomen door bijvoorbeeld je eigen docent.

Aanbeveling bij je keuze voor een opleider: 

Het Nagelgilde beveelt je aan om je goed te oriënteren en bij de keuze van de opleider en in ieder geval de volgende criteria te gebruiken:

Hoe lang duurt de opleiding?
Het vak van manicure en nagelstylist is een ambachtelijk vak, dat je naar onze mening niet in een paar lessen leert. Je gaat om met menselijk materiaal en dat moet zorgvuldig, met kennis van zaken en hygiënisch gebeuren. Kies dus voor een stevige opleiding waarin veel (oefen)praktijk zit.
Wat is de prijs per les?
Hoeveel uren les krijg je tegen welke prijs? Reken dat uit en vergelijk!
Wat is in de prijs inbegrepen?
Zitten de materialen in de prijs? Zit een examen in de prijs of moet je daar apart voor betalen?
Examens?
Wie neemt de examens af? Doet de opleider dat zelf of een onafhankelijk exameninstituut?
Ervaring?
Hoe lang leidt deze opleider al op? Hoeveel nagelstylisten zijn al opgeleid? Welke diploma's hebben de docenten?
Referenties?
Vraag om referenties, namen van mensen die opgeleid zijn.
Vraag bij enkelen hun ervaringen op. Op die manier ontdek je hoe de opleider staat aangeschreven.
Proefles?
Vraag om een proef- of kijkles om te zien hoe de opleider het doet en hoe het leslokaal eruit ziet.

Vergelijk de uitkomsten met elkaar en maak dan een keuze.

Het Nagelgilde leidt niet zelf op.
Het Nagelgilde neemt wel landelijke, onafhankelijke examens af en verstrekt aan geslaagden branchediploma's. Het Nagelgilde stelt als eis dat iemand die slaagt ook daadwerkelijk in staat is professioneel en verantwoord te manicuren en te nagelen. Dan is het diploma ook werkelijk wat waard! Vooral voor de consument is dat belangrijk.

Lees het artikel over Branche Erkend Opleider in Nail Design Magazine:

Nagelgilde Erkend Opleider pag. 1
PDF – 755,9 KB 2616 downloads
Nagelgilde Erkend Opleider pag. 2
PDF – 1,3 MB 2327 downloads