Het Nagelgilde; voor kwaliteit nagelstudio's


De Nederlandse Vereniging voor Nagelstylisten, Het Nagelgilde, is in 2005 opgericht met als hoofddoel ‘het vak van nagelstylist te professionaliseren en op de kaart te zetten als een volwaardig ambacht’. Hier horen goede opleidingen, standaard examens van gelijk niveau en een stukje zelfregulering voor de branche bij. Leden van Het Nagelgilde geloven dat zij gezamenlijk kunnen zorgen om het kaf van het koren te scheiden. Inmiddels zijn we al weer meer dan 12 jaar verder en is er veel bereikt, maar zijn we nog lang niet waar we willen zijn.
Het Nagelgilde zal samen met haar leden verder blijven bouwen aan het verbeteren van het ambacht. Door de jaren heen is een kwaliteitskeurmerk voor
nagelstudio’s gerealiseerd in de vorm van een Branche Erkend Nagelstudio. Daarnaast is er ook een kwaliteitskeurmerk voor private opleiders in de markt gezet; de Branche Erkend Opleider. De examenstructuur is in de afgelopen paar jaar sterk verbeterd en laat de eerste positieve resultaten zien.

Wij zijn een professionele organisatie die wordt bestuurd door mensen uit het vak die zowel bedrijfsmatig als op het gebied van nagels verstand van zaken hebben. Voor een goed functionerende vereniging worden uitvoerende taken uitbesteed om een snellere uitvoering van besluiten en ideeën van het bestuur en leden vorm te geven. Ook staat informatie en zorgen voor bekendheid van Het Nagelgilde naar consumenten toe voor de komende jaren boven aan de agenda. Hiermee kan een verdere zelfregulering worden bewerkstelligd, doordat consumenten kiezen voor een nagelstudio die aangesloten is bij Het Nagelgilde.